preskoči na sadržaj

Osnovna škola u Đulovcu

 > Naslovnica
vijesti

JAVNI POZIV -STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 4. 2017. 13:01

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje javni poziv za stručno osposobljavanje  za rad bez zasnivanja radnog odnosa za učitelja/icu razredne nastave na određeno vrijeme, na puno radno vrijeme, u trajanju do 12 mjeseci. Javni poziv može se preuzeti u privitku.

 


 

 [više]

INTEGRIRANI DAN POVODOM DANA PLANETE ZEMLJE U PŠ BASTAJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 4. 2017. 08:32

U PŠ Veliki Bastaji održan je 24.4. integrirani dan povodom Dana planete Zemlje. Učenici od 5. do 8. razreda su se tijekom svih školskih predmeta bavili temom drveta, drvnih proizvoda i njihovog recikliranja. Prisustvovali su radionicama, rješavali zadatke, izrađivali plakate i prezentirali svoje radove. Očistili su okoliš škole te obijelili voćke u školskom voćnjaku, a usput se dobro zabavili i uživali u sunčanom danu.


 

 [više]

PRIJAVLJEN PROJEKT "KNJIŽNICA - MOGA ZNANJA RIZNICA"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 4. 2017. 12:02

OŠ u Đulovcu predala je u četvrtak, 19.4.2017. projektni prijedlog naziva „Knjižnica – moga znanja riznica“  sa svom pripadajućom dokumentacijom. Projekt je odgovor na poziv Europskog socijalnog fonda na dostavu projektnih prijedloga pod temom Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja, koji trebaju biti usmjereni na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Projekt naše škole nosi ukupnu vrijednost od 797.934,70 kn te bi se kroz njega nabavilo 15 računala za učionice za matičnu i područnu školu, 5 projektora te 300 knjižnih naslova za školsku knjižnicu. Za potrebe učenika razvila bi se 4 nova edukacijska programa u području digitalne, čitalačke, multikulturalne i matematičke pismenosti, a djelatnicima bi se omogućilo stručno usavršavanje putem seminara i studijskog putovanja. U izradi i provođenju novih kurikuluma sudjelovat će partner škole, udruga Impress iz Daruvara te obrt za poslovno savjetovanje Projekti Una iz Zagreba. Projekt bi trajao 24 mjeseca, od rujna 2017. do kolovoza 2019. godine. Agencija za strukovno obrazovanje, Organizacijska jedinica za upravljanje strukturnim instrumentima izvršit će nad našim projektom prvo administrativnu provjeru, potom procjenu kvalitete, a početkom kolovoza 2017. godine donijeti Odluku o financiranju.


 

 [više]

ČESTITKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 4. 2017. 13:19

U vremenu sve većih strahova i očaja,

Kristov prazan grob jača vjeru i budi nadu

da Božja ljubav pronalazi rješenja

za svaku ljudsku patnju

i izlaz iz svake čovjekove krize,

dajući konačni i potpuni smisao

našem postojanju.

Sa željom i molitvom da Uskrsli

u naše živote unese novu vedrinu i snagu,

Osnovna škola u Đulovcu želi Vam

                                             Sretan i blagoslovljen Uskrs!


 

 [više]

4.A POSJETIO DOM ZA STARE I NEMOĆNE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 4. 2017. 13:12

Učenici 4. a razreda i njihova učiteljica Renata Rambousek opet su na trenutak postali dio Velike obitelji posjetivši dom za stare i nemoćne koji je smješten tik do škole. Prigodnim pjesmama, recitacijama, šarenim pisanicama te čestitkama zaželjeli su bakama i djedovima sretan Uskrs te im uljepšali ovo predblagdansko vrijeme! Kao i uvijek ni učenici se nisu vratili u školu praznih ruku na čemu zahvaljujemo djelatnicima doma „Velika obitelj.“ 


 

 [više]

POZIVI Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 4. 2017. 13:41

U privitku se nalaze sljedeći dokumenti: Vremenik aktivnosti za učitelje, Poziv za Skup radnika, Poziv za Školski odbor i Poziv za Vijeće roditelja.

 

 

 

 


 

 [više]

GOST PREDAVAČ U 1.A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 4. 2017. 09:35

Zahvaljujući angažiranosti svoje učiteljice Blanke Hanzl, prvašići su Svjetski dan zdravlja obilježili predavanjem djelatnika daruvarske Hitne pomoći. Njihov gost, Danijel Vrnavić, koji je rodom također iz Đulovca, na zanimljiv im je način objasnio čime se bavi i s kakvim se sve izazovima susreće u svojem poslu. Predavanje je bilo poučno, zanimljivo, a učenici vrlo veseli i znatiželjni što se vidjelo po mnoštvu pitanja koja su postavljali.


 

 [više]

PROJEKT "HRVATSKE RAZGLEDNICE"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 4. 2017. 09:31

Nakon što su dobili razglednicu iz OŠ Sirač učenici 4.a razreda priključili su se projektu „Hrvatske razglednice“. Skupili su novac za razglednice i markice te izabrali mjesta i škole u Republici Hrvatskoj. Adrese škola pronašli su na izvannastavnoj aktivnosti pod nazivom "Mali informatičari". Na svjetski dan zdravlja, 7.4. prošetali su do pošte te poslali razglednice koje sada putuju u Zagreb, Pulu, Dubrovnik, Split, Šibenik, Vodice, Delnice, Karlovac, Vukovar, Đakovo, Andrijaševce te na otok Cres.


 

 [više]

MALI LETNIČKI RJEČNIK

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 4. 2017. 10:05

Zajednica kosovskih Hrvata "Letnica" organizirala je i financirala izdavanje knjižice „Mali letnički rječnik“ koja je tiskana u 120 primjeraka. Ovaj projekt vodila je prof. Anđelina Papac sa svojim učenicima iz PŠ Veliki Bastaji. Projekt je započeo 2009. godine s ciljem bilježenja riječi iz zavičajnog idioma, kako bi se, bar djelić jezičnog blaga, sačuvao za buduće naraštaje. Osim učenika, veliku pomoć i podršku pri provedbi ovog projekta dala je djelatnica škole Ana Perić te joj i ovim putem zahvaljujemo.


 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 4. 2017. 09:29

Antonijo Vicić, učenik 8. razreda iz PŠ Bastaji sudjelovao je pod vodstvom mentora Marka Gajera na državnoj razini natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske. Državno natjecanje odvilo se u Primoštenu u razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja, a na njemu je sudjelovalo čak 249 učenika koji su se natjecali u dvanaest različitih područja. Sav program i natjecanja organizirana su u lijepom ambijentu hotela "Zora". Naš Antonijo natjecao se u kategoriji Orijentacija i komunikacija te je zahvaljujući svojim kompetencijama i znanju koje je pod budnim okom mentora brusio proteklih nekoliko mjeseci uspio osvojiti 12. mjesto!


 

 [više]

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 4. 2017. 09:07

Učenice Tea Prša, Lea Prša i Marijana Šamec natjecale su se 4.4. na Međuškolskom književnom kvizu za 5. razrede koji je održan u IV. OŠ Bjelovar. Kako bi mogle sudjelovati na kvizu učenice su pročitale knjigu „Mrvice iz dnevnog boravka“ književnice Sanje Pilić. U konkurenciji 11 škola naše učenice zauzele su 9. mjesto sa osvojenih 32 od 50 bodova. Za sve učenike održan je književni susret sa Sanjom Pilić na kojem su čuli mnogo o njenom životu i stvaralaštvu.


 

 [više]

ISTRAŽIVANJE O NASTAVKU ŠKOLOVANJA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 3. 2017. 12:32

Školu u Đulovcu posjetila je 31.3. dip. iur. Tajna Čorak, suautorica knjige „Odgojem do profesionalne djelatnosti.“ Gospođa Čorak je provela istraživanje čiji je cilj utvrditi interese i želje učenika i učenica za nastavak školovanja u srednjoj školi. U istraživanju su sudjelovali učenici 7.a i učenici 7.b koji su zbog istraživanja doputovali iz Bastaja. Predavanje, kao i rezultati upitnika pomoći će učenicima da lakše izaberu svoje buduće zanimanje.


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 3. 2017. 10:46

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje natječaj za radno mjesto ravnatelja/ice. Natječaj je otvoren do 4.4.2017. Tekst natječaja može se preuzeti u privitku.

 

 

 

 


 

 [više]

DRUŽENJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Miroslava Veltruski, 27. 3. 2017. 10:33

Dana 25. ožujka 2017. šest učenika naše Učeničke zadruge „Papuk“ sudjelovali su na Međužupanijskom druženju učeničkih zadruga Bjelovarsko – bilogorske županije i Virovitičko – podravske županije u Velikom Trojstvu. Bili su to učenici Luka Tutić, Matej Jaković, Juro Radanović, Laura Ivić, Mihaela Jozić i Lucija Tunić, pod vodstvom učitelja Olivera Sakača i Miroslave Veltruski. Druženje se sastojalo od kreativnih radionica – izrada kalupa od gline, izrada nakita od različitih materijala, izrada ukrasnih predmeta od žice i perlica i izrada soka od jabuke. Na radionicama su sudjelovali svi učenici i voditelji. Nakon odrađenih radionica slijedio je zajednički ručak u planinarskom domu „Kamenitovac“, te druženje malih zadrugara i voditelja učeničkih zadruga. 


 

 [više]

DAJ GLAS ZA SVOJU ŠKOLU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 3. 2017. 08:50

Učenici 4.a razreda izradili su audio vizualnu slikovnicu "Zlatni kesten" te je poslali na natječaj "Stvarajmo e-kreativno u školskoj knjižnici". Učenici se bore za glavnu nagradu, tj. za knjige u vrijednosti od 1000 kn koje bi obogatile fond školske knjižnice. Kako bi to uspjeli ostvariti potrebno je da što više ljudi odglasa za njihovu slikovnicu. Glasati se može putem linka: http://stvarajmoekreativno.weebly.com/dospjeli-radovi.html


 

 [više]

PROGLAŠENJE ŠKOLA FILANTROPA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 3. 2017. 13:17

Učenici PŠ Donja Vrijeska otputovali su 17. ožujka sa svojom učiteljicom Sabrinom Blažević Holubek u Zagreb na završni program projekta „Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj“ kojeg je škola provodila tijekom prvog polugodišta. Program je održan u Centru kulture KNAP gdje su naši učenici pogledali predstavu „Kineska legenda o nebu“, prisustvovali proglašenju najuspješnijih škola te se družili s drugim učenicima uz hranu i piće.  


 

 [više]

POSJET DARUVARSKOM KINU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 3. 2017. 09:18

Više od 120 učenika od 5. do 8. razreda posjetilo je 20.3. grad Daruvar. Cilj ovog posjeta bio je odlazak u kino i gledanje filma „Uzbuna na Zelenom Vrhu“. Dan je bio sunčan i kao stvoren za obilazak grada što i priliči prvom danu proljeća. Kako bi bolje upoznali lokalne znamenitosti učiteljice Miroslava Veltruski i Danijela Krejči su se potrudile i pripremile zanimljiv razgled grada.     


 

 [više]

OPĆINSKO NATJECANJE CRVENOG KRIŽA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 14. 3. 2017. 09:35

Sedam učenika (Ivana Đonović, Josip Jaković, Antonela Nikolić, Josipa Matić, Josipa Ivić, lea Žarković i Leo Matić) polaznika izvannastavne aktivnosti "Podmladak Crvenog križa" sudjelovalo je pod vodstvom mentora Ivice Bačića na općinskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. Natjecanje je provedeno u subotu, 3.3. u Daruvaru u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a ovo je druga godina da su sudjelovali učenici naše škole. Natjecanje se odvijalo u dva tematska dijela: prvo se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su se u drugom dijelu provjeravala znanja i vještine iz pružanja prve pomoći. Naši učenici su zauzeli odlično 2. mjesto!


 

 [više]

59. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 14. 3. 2017. 09:32

Učenici naše škole sudjelovali su na Županijskoj smotri tehničke kulture koja je održana 3.3. u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Pod mentorstvom nastavnika Marka Gajera natjecalo se 7 učenika: Marijo Nikolić, David Tunić, Magdalena Ivanković, Monika Tomić, Antonijo Vicić, Patrik Matić i Božica Kolić. Najbolji rezultat ostvaren je u kategoriji Orijentacija i komunikacija u kojoj je učenik 8.c Antonijo Vicić osvojio 1. mjesto što znači da ga najvjerojatnije čeka poziv na državnu razinu natjecanja. Čestitamo!


 

 [više]

PREDAVANJE ČASNE SESTRE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 3. 2017. 10:40

Za učenike od 5. do 8. razreda održano je u prostoru školske knjižnice u Đulovcu druženje s bivšom učenicom, a sadašnjom časnom sestrom Ljiljom Muzić.  Časna sestra je pričala učenicima o svom životnom izboru i načinu života kojim živi u sklopu reda Klanjateljica Krvi Kristove. Predavanje je popratila sa mnoštvom fotografija sa polaganja vječnih zavjeta te drugih značajnih događaja. Učenicima je ovo nesvakidašnje predavanje bilo izrazito zanimljivo tako da je sa sestrom Muzić dogovorena daljnja suradnja u vidu predavanja za učenike.


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 3. 2017. 12:39

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje natječaj za radna mjesta učitelja/ice Glazbene kulture i učitelja/icu Njemačkog jezika. Uvjeti natječaja mogu se preuzeti u privitku.

 

 


 

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 3. 2017. 10:29

Naša škola bila je u petak, 24.2. domaćin Županijskog natjecanja Čitanjem do zvijezda. Na natjecanje je pristiglo 25 učenika te 9 knjižničara s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. U prvom dijelu natjecanja učenici su pisali ispit znanja za koji su se pripremili čitanjem tri zadana romana. Nakon konačnog bodovanja Povjerenstvo je na državnu razinu natjecanja koje će se održati u Čakovcu uputilo učenike iz I. i IV. OŠ Bjelovar koji su osvojili najveći broj bodova. Osim ispita znanja učenici su se natjecali i u prezentaciji plakata koje su izradili s ciljem poticanja drugih učenike na čitanje knjiga. U ovoj kategoriji pobijedili su Ingrid Štulić iz OŠ Berek i Sara Gazda iz IV. OŠ Bjelovar. Kako bi gostima bilo ugodno u našoj školi, učenici 4.a pripremili su zanimljiv program po kojem će gosti sigurno pamtiti našu školu.


 

 [više]

RAZVOJ FILANTROPSKE KULTURE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 2. 2017. 08:49

Naša škola sudjeluje u  projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu smo radili s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah. U sklopu projekta smo proveli tri akcije: „Pokloni osmijeh,“ „Đulovac gradu Anđela“ i  „20 dana dobrote.“  U provedbi akcija sudjelovalo je 40-ak učenika i 6 djelatnika škole. Malim djelima ljubavi pokazali smo da se život zajednice može poboljšati i oplemeniti. Naša je škola provedbom ovih akcija postala jedan od kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.


 

 [više]

VALENTINOVO POD MASKAMA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 15. 2. 2017. 08:09

U utorak, 14. veljače u matičnoj školi obilježili smo Valentinovo plesom pod maskama. Ove godine inicijativu i organizaciju proslave preuzeo je 8.a razred. Učenici su se proveselili, a pritom i pokazali koliko su kreativni u maskiranju. Ljubavni poštari su ove godine imali puno posla oko podjele silne količine pisama kojima se učenici posebno vesele. Voditeljice su osmislile zabavan program u kojem su aktivno sudjelovali svi učenici od 5. do 8. razreda. Uz mnoštvo igara i dobre muzike svi su se odlično zabavili, nasmijali i naplesali. Ovom prilikom učenice 8.a razreda pokazale su odgovornost i visoku razinu organizacijske sposobnosti te im na tome čestitamo!


 

 [više]

REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ POVIJESTI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 2. 2017. 08:59

U matičnoj školi u Đulovcu 7.2.2017. održano je školsko natjecanje iz povijesti. Natjecanju su pristupile tri učenice 8.a razreda.

Rezultati su sljedeći:

1. Josipa Matić 13/50

2. Josipa Ivić 10/50

2. Izabela Gloc 10/50 

 


 

 [više]

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA 2016. GODINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 2. 2017. 07:42

U privitku se mogu preuzeti financijski plan, tj. proračun škole za 2016. godinu u Exel tablici i bilješke koje idu uz taj financijski plan u Word dokumentu.

 

 

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ TEHNIČKOG Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 2. 2017. 13:34

Učenici naše škole postigli su pod vodstvom mentora Marka Gajera dobre rezultate na 59. Natjecanju mladih tehničara. Na školskom natjecanju sudjelovala su 24 učenika, a najbolje rezultate postigli su: u kategoriji strojarskih konstrukcija Mario Nikolić osvojio je 1. mjesto, a Juro Radanović 2. mjesto. U kategoriji graditeljstva Magdalena Ivanković osvojila je 1. mjesto, a Katarina Blažević 2. mjesto. U kategoriji maketarstva David Tunić osvojio je 1. mjesto, a Laura Ivić 2. mjesto. U kategoriji orijentacije i komunikacije Božica Kolić zauzela je 1. mjesto, a Antonijo Vicić 2. mjesto. U kategoriji modelarstva uporabnih predmeta prvo mjesto podijelili su sa istim brojem bodova Leo Matić i Patrik Matić. Županijska razina natjecanja održati će se 3.ožujka u Velikom Grđevcu. Kompletne tablice s rezultatima školske razine natjecanja moći će se pogledati u privitku.


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ VJERONAUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 1. 2017. 12:20

Školska razina natjecanja iz vjeronauka održana je 30.1. u prostoru područne škole Bastaji. Natjecalo se 9 učenika 7. i 8. razreda, a najbolje rezultate ostvarili su:

1. Božica Kolić 21/40

2. Valentina Jaković 14/40

3. Josipa Matić 8/40

4. Marija Tomić 8/40

Tablica sa kompletnim rezultatima školskog natjecanja može se preuzeti u privitku. Navedeni učenici predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju koje će se održati u osnovnoj školi Novska. Želimo im puno znanja i uspjeha!


 

 [više]

FINANCIJSKO POSLOVANJE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 1. 2017. 09:29

U privitku se nalaze dokumenti vezani za financijsko poslovanje škole. Zainteresirani mogu preuzeti Financijski plan, Plan nabave za 2017. godinu, Obrazloženje financijskog plana za 2017. godinu te Rebalans za 2016. godinu.

Također, svi dokumenti financijske prirode nalaze se trajno pohranjeni na stranici škole pod izbornikom "pristup informacijama."

 

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ ENGLESKOG Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 1. 2017. 08:26

Školskom natjecanju iz engleskog jezika pristupile su dvije učenice 8. razreda: Lea Žarković i Lara Valentić. Natjecanje je održano u srijedu 25.1. u prostoru školske knjižnice, a rezultati su:

1. Lea Žarković 31/60

2. Lara Valentić 20/60

Čestitamo djevojkama na uloženom trudu i rezultatima!

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ MATEMATIKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 1. 2017. 14:49

Na natjecanju iz matematike sudjelovalo je 5 učenika četvrtih razreda, te po jedan učenik iz 5. i 6. razreda.

Rezultati:

1. Ivan Koljić, 4.a - 17/50

2. Nikol Bartoniček, 4.r. - 15/50

3. Božidar Tunić, 4.a - 9/50

U kategoriji petih razreda:               U kategoriji šestih razreda:

1. Laura Ivić 10/50                         1. Leo Matić 24/50


 

 [više]

PREDAVANJE ZA MLADE TEHNIČARE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 1. 2017. 14:48

Nastavnik tehničke kulture Marko Gajer organizirao je predavanje iz područja orijentacije i komunikacije za desetak učenika viših razreda koje je održano 26. siječnja u matičnoj školi u Đulovcu. Radionicu su ispred Hrvatske zajednice tehničke kulture održali gosp. Davor Marković i gosp. Tomislav Memedović. Radionica je bila ujedno priprema za Natjecanje mladih tehničara iz Orijentacije i komunikacije, a polaznici radionice su kroz teorijsku nastavu i praktične vježbe naučili rabiti kompas, čitati topografsku kartu, orijentirati se uporabom karte i kompasa, rabiti radiostanice, uspostavljati vezu, spajati konektore te pravilno rukovati s ARG-om. Školska razina natjecanja iz tehničke kulture održat će se u četvrtak, 2. veljače u prostoru matične škole, a natjecat će se čak 25 učenika od 5. do 8. razreda.  


 

 [više]

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 1. 2017. 12:28

Učenici 3.a i njihova nastavnica Željka Bartoš priključili su se projektu „Čitamo mi – u obitelji svi“ kojeg provodi HMŠK. Ruksak s 8 zanimljivih knjiga iz različitih područja putuje tijekom godine od učenika do učenika i gostuje u njihovoj obitelji 5 dana. Led je probio učenik Leon Bijelić i prvi primio crveni ruksak. Tijekom tjedna svaka obitelj koja ugosti ruksak treba svakodnevno izdvojiti nešto vremena za zajedničko čitanje, druženje i razgovor o pročitanom. Učenik svoje dojmove piše u posebnu bilježnicu te na taj način potiče i ostale učenike na čitanje, odnosno na izgradnju pozitivnog odnosa prema čitanju. Ovim projektom učenike se motivira na čitanje, no svrha nije dobiti pobjednika, već pobjednicima proglasiti sve one koji su tijekom čitanja osjetili duhovno i emotivno zadovoljstvo kao vrhunsku nagradu za čitanje.


 

 [više]

INFOKUP 2017.

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 1. 2017. 11:05

19. siječnja 2017. godine održano je, po prvi puta u našoj školi, školsko natjecanje iz informatike - Infokup 2017. Sudjelovalo je 8 učenika sedmih razreda u kategoriji Osnove informatike, a za natjecanje ih je pripremala učiteljica informatike Sani Filipin Jedvaj. Ovogodišnje natjecanje iz Osnova informatike je prvo natjecanje koje se odvijalo putem sustava za udaljeno učenje Loomen. Prvo mjesto osvojio je Juro Radanović, a osim njega na natjecanju su sudjelovale učenice Valerija Jaković, Lucija Tunić, Kristina Prša, Antonija Marinović, Valentina Jaković (K), Martina Simonović i Marija Tomić. Svim učenicima čestitamo na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima!

 

 


 

 [više]

ŠKOLSKA RAZINA LIDRANA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 1. 2017. 13:17

U Oš u Đulovcu održana je 19.1. školska razina smotre LiDraNo 2017. Nastupilo je 9 učenika, a na daljnje natjecanje upućena su tri učenika iz kategorije pojedinačnog scenskog nastupa. Tako će na lokalnoj razini koja će se održati u OŠ Sirač našu školu predstavljati učenici Luka Tutić sa pjesmom Vjekoslava Majera „Moj otac i ja“, Viktorija Vrnavić sa pjesmom Božice Jelušić „Pohvalnica biciklu“ i Krešimir Jaković sa pjesmom Nade Iveljjić „Ništa zato što si malen, cvijete.“ Čestitamo svim sudionicima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na međuopćinskoj razini natjecanja!

 

 


 

 [više]

PREDAVANJE DAMIRA DOMIŠLJANOVIĆA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 1. 2017. 11:58

U srijedu, 11.1. 2017. u našoj školi u Đulovcu gostovao je kao predavač ispred nakladničke kuće Alfa, učitelj razredne nastave Damir Domišljanović. Gospodin Domišljanović ima gotovo 30 godina prosvjetarskog staža, suautor je niza udžbenika za razrednu nastavu, pokretač dječjeg časopisa Prvi izbor i autor raznovrsnih zadataka za vježbanje ispitnih materijala i nekoliko funkcionalnih slikovnica za vrtiće. Posljednjih šest godina i urednik je za razrednu nastavu i predškolski program izdavačke kuće Alfa. Učitelj je održao vrlo zanimljivo predavanje pod temom "Motiviraj me – bit ću bolji" kojem je prisustvovalo 40-ak djelatnika škole. Ovo iznimno zanimljivo predavanje sigurno će pomoći učiteljima u pripremi i realizaciji kvalitetne nastave te im dati elana za dobar početak drugog polugodišta.


 

 [više]

BAGATELNA NABAVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 1. 2017. 13:38

U privitku se mogu preuzeti dokumenti vezani za bagatelnu nabavu lož ulja za potrebe škole za 2017. godinu. Zainteresirani u privicima mogu preuzeti ponudbeni list, troškovnik te izjavu o prihvaćanju općih i posebnih uvjeta nadmetanja.

 

 

 

 

 


 

 [više]

BOŽIĆNA RADIONICA ZA RODITELJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 12. 2016. 09:46

Učitelji su 12.12. za roditelje naših učenika organizirali prigodnu kreativnu radionicu koja je održana u prostoru školske knjižnice. Pozvani su bili svi roditelji učenika OŠ u Đulovcu, a odazvala se jedna majka te je radionica održana unatoč tako malom odazivu. Na radionici su se pod vodstvom učiteljica Miroslave Veltruski i Jasmine Bukvić Stankić te učitelja Olivera Sakača izrađivali božićni ukrasi od vune. Radionica je prošla u ugodnom druženju uz kavu i čaj, te se nadamo da će se ovakva praksa nastaviti i dalje samo sa većim brojem roditelja jer ovakve su radionice dobar način uspostavljanja kvalitetne suradnje između roditelja i nastavnika.

 

 


 

 [više]

PRIPREME ZA BLAGDANSKO UREĐENJE ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 15. 12. 2016. 09:11

Polaznici brojnih izvannastavnih aktivnosti ovih dana bili su jako vrijedni i kreativni. Mali kreativci su pod vodstvom nastavnice Miroslave Veltruski izradili mnogobrojne ukrasne predmete te prigodno uredili jedan kutak hola, druga sekcija je pod vodstvom nastavnika Olivera Sakača počela s izradom grada Betlehema. Štalicu i zgrade izrađuju od siporeksa koji pilama rezbare i dobivaju zanimljivu teksturu koja izgleda kao pravi kamen. Članovi Kluba mladih tehničara su pod vodstvom nastavnika Marga Gajera izrezbarili drvene jaslice i božićne svijećnjake koji će se moći kupiti na božićnoj prodajnoj izložbi, a mali knjižničari su izradili boriće od otpisane građe i njima ukrasili knjižnicu. I ostali razredi i učitelji dali su svoj doprinos uređenju te će ove godine škola za blagdane biti zaista krasno uređena, a roditelji će prilikom dolaska na božićnu priredbu moći vidjeti mnoštvo kreativnih ideja koje su njihova djeca sprovela u djelo.


 

 [više]

ĐULOVAC ZA GRAD ANĐELA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 12. 2016. 10:25

Sadašnji i bivši učenici naše škole održali su u sklopu projekta Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj koncert u selu Diošu. Na ovaj način učenici i djelatnici naše škole dali su potporu inicijativi da se dvorac na Diošu renovira i prenamijeni u Dom za djecu s autizmom. Mnogo ljudi volonterskim radom doprinosi realizaciji tog plemenitog cilja, a naši učenici su velikom broju okupljenih dali ono što oni mogu ponuditi; pjesmu i iskrenu dječju ljubav. Koncert i promocija autobiografske knjige gospodina Slavena Vujića, poznatijeg kao tata Slavena, koji je pokretač i nosioc cijele ove lijepe priče bili su iznimno dobro posjećeni, a dobrom raspoloženju okupljenih nisu smetale ni niske temperature. S obzirom da je ova ideja u ljudima pokrenula entuzijazam i vjeru u dobro, nema sumnje da će dvorac na Diošu uskoro postati Grad anđela, a naši učenici su presretni da mogu biti dionici tog procesa.  


 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 11. 2016. 09:38

Učenici od 2. do 8. razreda prisustvovali su predavanju i prezentaciji o Domovinskom ratu koja je bila upriličena 18.11. u prostoru školske knjižnice, a vezana je uz provedbu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar. S obzirom da su učenici osmih razreda bili u dvodnevnom posjetu Vukovaru ovo je bila prilika da svojim školskih kolegama ispričaju što su tamo sve vidjeli i naučili. Pod inicijativom i vodstvom nastavnice povijesti Miroslave Veltruski učenice 8.a Lea Žarković, Izabela Gloc i Josipa Matić održale su dojmljivo predavanje za  učenike ostalih razreda. S obzirom na tešku tematiku učenici su s pažnjom i dužnim poštovanjem popratili ono što im je bilo prezentirano nakon čega su na holu zajednički zapalili svijeću za sve vukovarske žrtve. 

 


 

 [više]

TATA SLAVEN - GOST NAŠE ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 11. 2016. 09:11

Poznati tata Slaven posjetio je našu školu kako bi dogovorili provedbu akcije „Đulovac Gradu anđela.“ Naime, ove godine naša škola će se naći među mnogima koji žele doprinijeti razvoju Grada anđela, tj. novog doma djece s poteškoćama u razvoju, a koji će se nalaziti u prostoru dvorca na Diošu. Učenici 4.a priredili su lijepo iznenađenje tati Slavenu i iznenadili ga pjesmom i lijepim riječima. Nakon tog dirljivog i toplog susreta učenici su izradili slikovnicu prepunu lijepih želja za ozdravljenje bolesne djece i obnovu trenutno zapuštenog dvorca koja je duboko dirnula dragog tatu Slavena te je o njoj pričao u svojoj emisiji koju redovito emitira putem društvenih mreža. Emisiju pod naslovom Domareva emisija # 45 : Anđeli, možete pogledati na linku:  https://www.facebook.com/tataSlaven/?fref=ts


 

 [više]

PREDAVANJE O FILANTROPIJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 11. 2016. 11:09

Školu u Đulovcu posjetila je u ponedjeljak 7.11. gospođa Barbara Klen, jedna od voditeljica projekta „Razvijanje filantropske kulture u Hrvatskoj“ kojem se priključila i naša škola. Projekt provodi Zaklada za regionalni razvoj Zamah, a njime su obuhvaćene brojne škole, institucije i poduzeća koji bi zajedničkim snagama trebali ostvariti lakše provođenje filantropskih aktivnosti. Voditeljica je nekolicini zainteresiranih učenika u prostoru školske knjižnice održala predavanje na temu filantropije, tj. čovjekoljublja te u dogovoru s njima odredila smjernice prema kojima će škola djelovati u budućnosti. Osvijestila je kod njih važnost rada za opće dobro i brige za bližnjega te je bilo očito da su učenici ovu temu dobro prihvatili. Iznijeli su mnoge ideje na koje načine bi mogli pomoći našoj zajednici te se sada očekuje sljedeći korak, a to je prelazak na konkretno djelovanje.  


 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 11. 2016. 09:47

Na županijskoj razini Natjecanja u čitanju naglas koje je održano 4.11.2016. u prostoru Bjelovarskog kazališta, nastupila je učenica 8.a Izabela Gloc. Ona je pred brojnom publikom prezentirala knjigu Agathe Christie Božić Hercula Poirota. Izabela nije prošla na državnu razinu, ali bez obzira na to sigurno će pamtiti ovaj posjet Bjelovaru. Za sve učenike i njihove mentore bio je upriličen književni susret sa poznatim književnikom i kazališnim redateljem Mirom Gavranom. Osim Izabele ovom književnom susretu prisustvovalo je i pet njenih navijačica, također učenica 8. razreda, koje su putovale u Bjelovar kao njena potpora.

 


 

 [više]

DAN IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 10. 2016. 12:26

Po prvi puta, u prostoru matične škole održan je Dan izvannastavnih aktivnosti kojem se odazvalo 30 nastavnika i 133 učenika. Cilj tog dana bio je pokazati učenicima čime se sve mogu baviti u svoje slobodno vrijeme te ih potaknuti na priključivanje nekoj izvannastavnoj aktivnosti koja već djeluje u sklopu škole. Tog 31. listopada učenici nisu imali redovnu nastavu nego su prema svojim interesima mogli izabrati radionicu. Nudilo se čak 14 radionica te su učenici mogli birati između sportskih, dramskih, znanstvenih, literarnih, glazbenih, čitalačkih, likovnih te brojnih kreativnih radionica. Sve radionice su trajale oko 2 sata nakon čega je na holu bila upriličena izložba i prezentacija stvorenih radova. Kako bi povratili izgubljenu energiju za učenike i djelatnike bila je osigurana mala zakuska i zajedničko druženje.


 

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 10. 2016. 12:22

Na ovogodišnjem Natjecanju u čitanju naglas koje je održano 26. listopada u prostoru Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar nastupile su naše četiri učenice. To su Izabela Gloc sa knjigom Božić Hercula Poirota, Lea Žarković sa knjigom Labirint, Lea Prša sa naslovom Pronađi me ispod duge te Magdalena Marković sa dječjom knjigom Ljubavne muke jednog Luke. Njihov zadatak bio je pred punom dvoranom predstaviti sebe, knjigu koju su odabrale, objasniti zašto su odabrale baš taj naslov te pročitati naglas ulomak koji je na njih ostavio najdublji dojam. Natjecalo se 12 učenika, a naša Izabela Gloc, učenica 8. razreda, izborila je odlazak na županijsku razinu natjecanja u Bjelovar. Cilj ovakvih natjecanja je približiti učenicima pisanu riječ, popularizirati knjige te razviti ljubav prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.  


 

 [više]

OSMAŠI U VUKOVARU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 10. 2016. 12:56

U sklopu projekta Ministarstva branitelja, učenici osmih razreda bili su u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Djelatnici Memorijalnog centra Domovinskog rata upoznali su učenike s vrijednostima Domovinskog rata i vukovarske tragedije te sa značajem pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prvoga su dana učenici pogledali prezentaciju na temu raspadanje Jugoslavije i uzroci Domovinskog rata i Bitke za Vukovar te razgledali Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Sljedećega su dana posjetili mjesta posebnog pijeteta: Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Vojarnu 204. brigade, Masovnu grobnicu Ovčara i Spomen dom Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Kukuruzni put – put spasa. S ciljem da učenici shvate vrijednost mira i tolerancije, posjet Gradu heroja završio je Školom mira i kvizom znanja.


 

 [više]

DAN KRUHA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 10. 2016. 12:40

Ove se godine svečanost proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održala 18.10. u matičnoj školi u Đulovcu, 25.10. u PŠ Bastaji, a i učenici PRO Donja Vrijeska priredili su ovom prigodom zanimljiv program za svoje roditelje i sumještane. Centralni događaj proslave Dana kruha je prinos darova i molitva. Učenici simbolično na blagoslov donose kruh, vodu, vino, zemlju, svjetlo, plodove zemlje i rad. Mame su se i ove godine iskazale domaćim kruhovima, pecivima i kolačima koje je potom župnik Ivan Certić blagoslovio. Na kraju programa učenici su se ostali družiti u prostoru školske dvorane uz pokoji slatki zalogaj.


 

 [više]

NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 10. 2016. 12:03

Osnovna škola u Đulovcu raspisala je natječaj za tri radna mjesta. Traži se učitelj Glazbene kulture, Engleskog jezika i učitelj Njemačkog jezika. Detalji natječaja nalaze se u privitku. 

 

 

 

 

 


 

 [više]

DAN STARIJIH OSOBA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 10. 2016. 10:00

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u četvrtim razredima na način da se pričalo o potrebama starijih osoba te o načinima na koji im možemo pomoći. Briga o starijima u suvremenom društvu nije samo obveza obitelji, već i šire zajednice čija je zadaća osigurati starijim osobama sve mogućnosti za aktivno starenje i sudjelovanje u društvu. Sve više starijih osoba zbog smanjivanja broja višegeneracijskih obitelji danas mora živjeti u staračkim domovima. Kako bi im uljepšali boravak učenici su se dogovorili da će ih posjetiti u predblagdansko vrijeme. Na kraju su si učenici vrlo vješto od komada žice izradili naočale te zaključili da će jednoga dana biti jako lijepe bake i vrlo zgodni djedovi. 

 


 

 [više]

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 10. 2016. 08:20

Godišnji plan i program rada škole temeljni je dokument škole, a svi poslovi i aktivnosti škole trebali bi biti planirani tim dokumentom. Godišnjim planom i programom rada škole utvrđuje se mjesto, vrijeme, način i izvršitelji poslova, a sadrži podatke o uvjetima rada, podatke o izvršiteljima poslova, godišnji kalendar rada, podatke o dnevnoj i tjednoj organizaciji rada, tjedni i godišnji broj sati po razredima i oblicima odgojno-obrazovnog rada, planove rada ravnatelja, učitelja, odnosno nastavnika te stručnih suradnika, planove rada školskog odbora i stručnih tijela, plan stručnog osposobljavanja i usavršavanja te podatke o ostalim aktivnostima u funkciji odgojno-obrazovnog rada i poslovanja školske ustanove. U privitku se nalazi Godišnji plan i program za školsku 2016./2017. godinu.

 

 


 

 [više]

ŠKOLSKI KURIKULUM ZA ŠK. 2016./2017. GODINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 10. 2016. 08:15

Školski kurikulum sadrži sve sadržaje, procese i aktivnosti koje su usmjerene na ostvarivanje ciljeva i zadaća odgoja i obrazovanja kako bi se promovirao intelektualni, osobni, društveni i tjelesni razvoj učenika.
Kurikulum obuhvaća, osim službenih programa nastave, i druge programe koje škola provodi, pokazuje brojne aktivnosti učenika i učitelja, pokazuje po čemu je škola prepoznatljiva.
Školski kurikulum koji se nalazi u privitku, dostupan je učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za život i rad škole.

 

 

 


 

 [više]

VIJEĆE UČENIKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 12:22

U prostoru matične škole u Đulovcu pod vodstvom ravnateljice Zlatice Kovačić uspješno je održano Vijeće učenika naše škole. Na sastanak je došlo 16 predsjednika razreda od kojih se sastoji Vijeće učenika. Prema Statutu škole Vijeće učenika je savjetodavno tijelo koje dajući prijedloge i primjedbe može sudjelovati u kreiranju politike škole, može poboljšati radno ozračje u školi i učiniti boravak u školi ugodnijim. Svi prisutni učenici su se predstavili i iznijeli svoja viđenja i mišljenja tako da su se na sastanku čule mnoge ideje za poboljšanje boravka u školi. Izabrani su predsjednik Vijeća učenika i njegov zamjenik. Ove godine ta čast je pripala Kristini Ivić, učenici 8. razreda PŠ Bastaji, a mjesto zamjenika pripalo je Adamu Milicanu, učeniku 8. razreda iz Đulovca.


 

 [više]

PROSLAVA ROĐENDANA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 08:38

Ove školske godine škola provodi nacionalni projekt „Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj“. Cilj projekta je razviti kod učenika filantropiju, tj. čovjekoljublje te osvijestiti kod njih činjenicu koliko puno ljudi treba našu pomoć. U sklopu projekta radit će se na duhovnim vrijednostima te shvaćanju da ponekad samo mali znak pažnje drugome može puno značiti, da malim djelima možemo utjecati na svijet oko nas. Na inicijativu ravnateljice skupina učenika pripremila je mali program i posjetila bolesnog mještanina Anđelka Jakovića kako bi mu uljepšali proslavu rođendana. Izrazi lica okupljenih bili su najbolji pokazatelji da učenici rade hvalevrijednu stvar.  


 

 [više]

MASKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 08:35

Članovi Čitalačkog kluba iz PŠ Bastaji iskoristili su mogućnosti koje im pruža Maska, tj. MAli Sajam KAzališta održan u Daruvaru u razdoblju od 21. do 25. rujna te posjetili dvije predstave. Sveukupno 11 učenika pogledalo je u pratnji knjižničarke predstavu „Put oko svijeta“ i „Pinokio“. Predstave su bile iznimno zanimljive, pune rekvizita i glazbenih točaka te su ostavile odličan utisak na učenike koji nemaju često priliku ići na takva događanja. Po povratku u školu učenici su viđeno iskoristili u edukativne svrhe, a izradili su i plakate na kojima su prezentirali sadržaj predstava kako bi se i drugi učenici zainteresirali za ovakav vid provođenja slobodnog vremena.  


 

 [više]

TERENSKA NASTAVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 9. 2016. 08:37

U matičnoj školi u Đulovcu učenici višeg uzrasta odradili su u srijedu, 28.9. terensku nastavu. Nastava se odvijala u Badelovim vinogradima do kojih su učenici u pratnji nastavnika pješačili 40-ak minuta. Putem su pod vodstvom nastavnika biologije, Ivice Bačića proučavali floru i faunu svojega kraja zbog čega je i cijela terenska nosila naziv „Upoznaj svoj okoliš“. Na odredištu su dobili brojne praktične zadatke, a zaposlenici Badela su im zorno pokazali sve jesenske poslove u vinogradu. Učenici su bili podijeljeni u nekoliko skupina te su nakon odrađenih praktičnih zadataka pismeno rješavali zadatke iz biologije, kemije i geografije. Učenici su se dosta naradili taj dan, ali su kućama otišli obogaćeni za mnoge spoznaje i nova primjenjiva znanja.    

 


 

 [više]

VIJEĆE RODITELJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 9. 2016. 08:33

Vijeće roditelja OŠ u Đulovcu održat će se 29.9. u matičnoj školi  s početkom u 10 sati. Poziv se nalazi u privitku. Vijeće roditelja je tijelo u kojem sudjeluju roditelji učenika škole. Ustrojava se na početku školske godine, kada roditelji učenika svakog razrednog odjela biraju između sebe svog predstavnika. Vijeće roditelja bira između sebe predsjednika i zamjenika predsjednika. Također, Vijeće roditelja predlaže svog člana u Školski odbor. Vijeće roditelja osniva se u svakoj školi, prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08), a u cilju ostvarivanja zadaća školstva i povezivanja škole s društvenom sredinom. 


 

 [više]

STOLNI TENIS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:25

Od ove školske godine učenici 4. razreda moći će pohađati novu izvannastavnu aktivnost u sklopu koje će učiti igrati stolni tenis. Za sada grupu pohađa 12 dječaka, a vodi ih učiteljica Engleskog jezika Danijela Krejči. Aktivnost će se odvijati nakon nastave te smo sigurni da će dečkima ova sportska aktivnost jako dobro doći nakon dugog sjedenja u školskim klupama.  

 

 

 

 


 

 [više]

S MOSLAVAČKE GORE KOLAROVE BREZE MI GOVORE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:11

Učenici Ante Vicić i Gabrijela Jaković iz 8.razreda PŠ Bastaji natjecali su se pod vodstvom nastavnice Anđeline Papac sa svojim literarnim radovima na natječaju „S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore.“ Natjecanje je održano treći put za redom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske iz Garešnice, a Povjerenstvo je Antin literarni rad „Breza“ proglasilo nagrađenim! Ante je zajedno s mentoricom pozvan na susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednjih škola te je 16. rujna nastupio u prostoru Hrvatskog doma u Garešnici i okupljenima pročitao svoj rad. Nakon uručivanja nagrada slijedilo je otvaranje izložbe likovnih radova te druženje s drugim sudionicima ovog natjecanja.

 


 

 [više]

OLIMPIJSKI DAN

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:06

Olimpijski dan održan je 15. rujna u PŠ Bastaji te 16. rujna u matičnoj školi u Đulovcu. Učenici su se u obje škole natjecali u nekoliko sportova; nogometu, rukometu, šahu i stolnom tenisu. U matičnoj nas je školi i ove godine posjetila profesionalna trenerica Ana Jeftimija iz Daruvarskog kluba "Skok" te djevojčicama od 5. do 8. razreda pokazala osnove zumbe. Pokazni sat se odvijao na školskom holu, a učenice su bile oduševljene onim što im je trenerica omogućila. Ovim putem se i zahvaljujemo trenerici Ani Jeftimiji što je odvojila svoje slobodno vrijeme i volonterski odradila trening zumbe sa našim učenicama koje će ovo iskustvo dugo pamtiti!   


 

 [više]

PRAKTIKANTI U KUHINJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 7. 9. 2016. 10:02

U školskoj kuhinji matične škole u Đulovcu ove godine neće nedostajati vrijednih ruku. Uz kuharice Žaklinu Kočiš i Anu Grgić tajne zanata uče čak tri praktikanta. To su Joakim Marković iz Tehničke škole u Daruvaru te Marija Magdalena Majnarić i Ivana Jaković koje pohađaju Ekonomsku i turističku  školu također u Daruvaru. Učenici će zasigurno puno toga naučiti u našoj školskoj kuhinji, a uz toliku pomoć nadamo se da će i kuharicama posao biti barem malo lakši.

 

 

 


 

 [više]

PRVAŠIĆI U PŠ BASTAJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 9. 2016. 09:15

Deset učenika 1. razreda u PŠ Bastaji provelo je u ponedjeljak, 5. rujna svoj prvi dan u školi. Da im bude ugodno i zanimljivo pobrinula se njihova učiteljica Željka Kollert s kojom će iduće četiri godine dijeliti sve brige i radosti! Prvi školski dan učenici su došli u pratnji svojih majki koje su dobile priliku razgledati učionicu i porazgovarati s učiteljicom koja ih je uputila u sve što ih čeka ove školske godine. 

 


 

 [više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 9. 2016. 11:54

Prvi dan škole je iza nas. Hodnici su naglo oživjeli, a učionice su odzvanjale smijehom i veselim dječjim glasovima. Danas je sve teklo u opuštenom ozračju, a učenici se nakon dugih ljetnih praznika ponovno trebaju početi privikavati na stare obaveze. Poseban dan je bio za naše prvašiće koji su po prvi put kročili u školu. Ove godine 1.  razred u Đulovcu pohađa čak 25 učenika tako da je učionica jutros bila prepuna učenika i roditelja koji su se upoznavali i družili s učiteljicom Blankom Hanzl. Učiteljica ih je uputila u prve korake školskog života i svima poželjela mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u godini koja je ispred nas.

 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
ŠKOLSKO ZVONO

RASPORED ISPITA

INDIVIDUALNI RAGOVORI

KALENDAR ZA ŠK. 16./17.
PODRUČNE ŠKOLE
Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola u Đulovcu / Đurina ulica 27, HR-43532 Đulovac / os-djulovac.skole.hr / ured@os-djulovac.skole.hr
preskoči na navigaciju